Illustration val – användarfall

Användarfall

Elektronisk signering kan ersätta i princip alla situationer där du behöver ha ett dokument signerat, både i privata ärenden och som företag.

Fördelarna med elektroniska dokument är mångfaldiga – dels så behövs ingen extra utrustning så som skrivare, men det kan även vara säkrare att lagra då det inte är lika utsatt för t.ex. stöld eller brand.

Med esignering.se så får alla parterna ta del av en digital signerad kopia – enkelt, snabbt och billigt.

Köpa och sälja prylar på Blocket

Ska du köpa eller sälja något på Blocket? Se då till att ha ett köpekontrakt på plats för att säkerställa att affären går rätt till och att köparen faktiskt vet vad man har köpt.

Tips! Ha med en beskrivning på skick och vilka eventuella garantier som ingår – detta är särskilt viktigt på lite dyrare prylar, så som en bil eller kanske möbler. Då undviker man otrevliga överraskningar längre fram.

Digital pengatransaktion
Kontrakt

Samarbetsavtal

Är du en frilansare eller egenföretagare som ska ingå i ett samarbete med en ny kund? Sätt upp ett samarbetsavtal som beskriver vilka skyldigheter och åtaganden parterna har.

Med esignering.se skickar du sedan över avtalet med ett par enkla klick, smidigare kan det inte bli!

Skuldebrev

Alla kan vi någon gång behöva låna pengar av någon vi känner eller t.o.m. en familjemedlem. Kanske för ett lite större inköp som en bil, lägenhet eller en investering i en affärsidé som man vill dra igång.

Ett skuldebrev talar om vilka villkor som gäller, eventuell ränta och när pengarna ska ha betalats tillbaka.

Med esignering.se så kan man sedan enkelt signera dokumentet, utan att behöva leta efter bläckpatroner, hålslag eller pärmar. Lagra dokumentet sedan tryggt och säkert i din inkorg, på Dropbox och din dator.

Avtal/skuldebrev
Hus/hyresavtal

Hyresavtal

Ska du hyra ut din lägenhet i andra hand, eller kanske har du ett attefallshus som du vill hyra ut för en liten extra inkomst?

Sätt upp ett hyresavtal som reglerar och talar om månadsavgifter, uppsägningstider m.m. På så vis är både du och hyresgästen trygga i vad som gäller.

esignering.se lämpar sig utmärkt för att signera dessa hyresavtal digitalt.

Styrelseprotokoll

Behöver ni signera styrelseprotokoll på distans för t.ex. ett aktiebolag eller bostadsrättförening efter att ha hållt ett möte på Zoom eller Skype?

Då ska ni testa esignering.se! Bara att ladda upp protokollet och ange vilka som ska signera; det hela tar mindre än en minut – slipp frimärken postgång framåt- och tillbaka.

Hus/hyresavtal
Kärlek, samboavtal

Samboavtal

Det är kanske tråkigt att prata om, men samboavtal kan vara väldigt viktiga – särskilt om man som sambo gör ett större köp så som en lägenhet.

Tillskillnad från vad många tror behöver det inte vara komplicerat, tänk igenom vilka saker som är viktiga för dig och hur en eventuell bodelning skulle se ut.

Även om det inte är svårt eller komplicerat med samboavtal så rekommenderar vi att om du är osäker på formuleringar eller vad som ska ingå att först prata med en jurist. esignering.se finns alltid här när det är dags att signera.

Skicka redan nu

Att skicka ditt första dokument tar bara sekunder och kostar endast 59kr.

Kom igång direkt!