Driv ditt företag helt digitalt

Driv ditt företag helt digitalt

Förutsättningarna för att driva ditt företag digitalt är bättre än någonsin, här samlar vi ett par tips, trix och verktyg för att göra ännu mer av din arbetsdag.

Dokument och lagring

Kanske en av de viktigaste delarna i ditt företag, hantera alla dokument, kalkyler m.m. som man varje dag jobbar i.

Det finns två stora lösningar som de flesta använder sig av; antingen Google Docs/Drive alternativt Microsoft Office 365.

Fördelen med dessa två är att du kan lagra dina dokument direkt i molnet – att du skriver och lagrar dina dokument i samma app.

Sedan kan givetvis t.ex. sparade filer i Office lagras i en annan tjänst, t.ex. Dropbox.

Alternativ

Fakturering och bokföring

I Sverige har vi som tur är en uppsjö av alternativ när det kommer till bokföring och fakturering – nu förtiden så erbjuder de flesta bokföringstjänsterna dessutom fakturering direkt i samma gränsnitt.

Förmodligen störst är Fortnox, men många (inklusive undertecknad) kan tycka att deras gränssnitt är lite väl "clunky" och gammalmodigt. Vi skulle istället rekommendera Bokio – en tjänst som växer snabbt som har en helhetslösning för fakturering och bokföring.

Alternativ

E-post

När det kommer till e-post/mailtjänster så finns det flera olika sätt att tänka på; of du t.ex. använder Google Docs/Drive/Apps så är förmodligen Gmail det självklara valet. Använder du Office och vill ha tät integration där så föredrar du kanske Outlook.

Alternativ

Digitala signeringar

esignering.se såklart! Med esignering.se kan du skicka och samla in signaturer för alla dina avtal, kontrakt och dokument. Lagra dem sedan säkert digitalt, kanske i ovanstående tjänsterna Dropbox eller Google Drive?

Andra verktyg

Trello är ett fantatiskt verktyg för att organisera och strukturera ditt arbete, sätt upp "boards" med vad du jobbar på just nu och vad som ska göras.

WeTransfer – skicka filer din kunder och kollegor snabbt och enkelt.

IA Writer är en fantastisk app för att skriva snabba anteckningar och längre texter. Har du inte använt Markdown tidigare så är det kanske en liten inlärningskurva, men det är det värt!

För att lagra alla din lösenord säkert rekommenderar vi 1Password, använd ett enda lösenord för att logga in på alla dina digitala tjänster!


Har du några tips på bra appar som man kan använda när man jobbar digitalt och/eller på distans? Skicka oss ett mail och berätta din historia och dina tips!

Skicka redan nu

Att skicka ditt första dokument tar bara sekunder och kostar endast 59kr.

Kom igång direkt!