Varför esignering.se och signeringar med BankID

Varför esignering.se och signeringar med BankID

Digitala och elektroniska signaturer är en minst sagt bred värld – och ofta en ganska komplicerad sådana. Men med esignering.se vill vi göra den så enkel och säker som möjligt.

Föreställ dig detta: när du signerar ett kontrakt i den fysiska världen så skriver du din signatur på papper och antingen överlämnar det till din motpart i person, eller skickar det via brev på posten.

Skulle man kunna scanna in dokumentet och skicka det via mail istället? Absolut! Skulle det räknas som en giltig signatur? Kanske, förmodligen i de flesta fallen.

Men här kommer fördelarna med en digital signatur in; i ovanstående exempel så finns det flera steg som verifierar att det faktiskt är rätt person som har signerat; en kopia i original erhålls och kanske är det ett fysiskt möte mellan två eller fler personer.

Med en digital signatur efter vår på esignering.ses modell så får man samma verifikationer tack vare BankID. BankID verifierar att det faktiskt är korrekt part som signerar dokumentet, med oss kan man t.o.m. ange motpartens personnummer när man lägger upp ett dokument, därmed låser man ute obehöriga signaturer.

I det signerade dokumentet infogas därefter ett "bevisblad" där ett elektroniskt bevis bifogas på att det är korrekt personer som har signerat dokumentet.

esignering.se jämfört med konkurrenterna

Men vad skiljer då esignering.se ifrån alternativen – man kan ju signera direkt i Apples Preview i macOS eller Adobe Acrobat? Det är tre stora punkter:

  • Det elektroniska beviset på signaturerna.
  • BankID för att säkerställa identiteten.
  • Full spårbarhet i signeringskedjan – se avsändare, mottagare och signerande parter.

Andra fördelar med esignering.se

Jämfört med traditionella signaturer med papper och penna finns det otaliga andra fördelar, ett par av de största som våra kunder uppskattar:

  • Oändligt duplicerbar utan extra utrustning så som en scannare/skrivare.
  • Lagras elektroniskt – säkrade från brand och stöld
  • Skicka dina dokument snabbt (under en minut!)

Har du några frågor kring esignering.se? Tveka inte att höra av dig till oss!

Skicka redan nu

Att skicka ditt första dokument tar bara sekunder och kostar endast 59kr.

Kom igång direkt!